Firma Sped Partner odbiera pojazdy Renault Trucks

OFERTA NIE DO ODRZUCENIA

SPED PARTNER z niewielkich Leszcz koło Pińczowa, to jedno z najprężniej działających przedsiębiorstw transportowo-spedycyjnych w południowej Polsce. I chociaż firma ma dopiero 12 lat charakterystyczne, żółte zestawy z granatowym logo są już dobrze znane na europejskich drogach. Jej kierowcy właśnie przesiedli się do 50 nowych, 480-konnych ciągników siodłowych Renault Trucks T z wysokimi, komfortowymi kabinami.

Sped Partner zatrudnia 118 osób, w tym 58 kierowców. Ma własną spedycję (zlokalizowaną oprócz centrali w Leszczach, również w oddziałach w Bydgoszczy i Dąbrowie Górniczej), która organizuje pracę nie tylko dla własnych pojazdów, ale także dla 200 innych zestawów należących do zakontraktowanych podwykonawców. Firma wozi po Polsce i Europie szeroki wachlarz towarów np.: stal, rury, kształtki i wiele innych akcesoriów i elementów budowlanych, nawozy sztuczne, napoje zestawami z naczepami kurtynowymi (ma ich około 100), a także sypkie produkty – m.in. gipsy, mączki, tynki, piaski – przy pomocy blisko setki silosów i wywrotek. Sped Partner właśnie rozpoczął użytkowanie 50 nowych Renault Trucks T napędzanych trzynastolitrowymi silnikami o mocy 480 KM – stały się one wizytówką firmy i będą jeździły w transporcie międzynarodowym po całej Europie

Więcej szczegółów w informacji prasowej dostępnej tutaj