Dostawa pojazdów Renault Trucks do Berto Polska

Komfort

Bezpieczeństwo

Renault Trucks D Wide Facelift v1 (2)
Dostarczymy pojazdy Renault Trucks D Wide do firmy Berto Polska. Samochody ciężarowe wyposażone będą w najnowszą technologię.

Dostawa pojazdów Renault Trucks do Berto Polska

Renault Trucks Polska dostarczy pojazdy ciężarowe gamy D Wide dla Berto Polska, wyposażone w najnowsze technologie zgodne z unijnymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa.

Renault Trucks Polska ma zaszczyt ogłosić, że firma Berto Polska (www.grupa-berto.pl) zdecydowała się na zakup dwóch zestawów chłodniczych opartych na nowym modelu gamy D Wide 6x2. Zamówione pojazdy, wyposażone w 11 litrowe silniki DE o mocy 460 KM, będą idealnym wsparciem dla działalności transportowej Berto Polska. Jednym z kluczowych elementów oferty Renault Trucks dla Berto Polska są zaawansowane systemy bezpieczeństwa, spełniające najnowsze unijne przepisy General Safety Regulation (GSR).

Renault Trucks D Wide Facelift v2

Dostarczane do Berto Polska pojazdy wyposażone są w systemy spełniające wytyczne GSR, które obejmują szereg funkcji zapewniających bezpieczeństwo kierowcy oraz innych użytkowników dróg. Jednym z nich jest system radarów i kamer monitorujących najbliższe otoczenie wokół pojazdu, ostrzegając kierowcę o obecności pieszych, rowerzystów i innych pojazdów. Dzięki temu kierowcy mogą podejmować bardziej świadome decyzje podczas zmiany pasa ruchu czy manewrowania w przestrzeniach miejskich.

Kolejną istotną funkcją systemu GSR jest system automatycznego hamowania awaryjnego (AEBS), który reaguje na zagrożenia zderzenia poprzez aktywowanie hamulców w celu uniknięcia kolizji lub zmniejszenia jej skutków. Ten rodzaj technologii znacząco zwiększa bezpieczeństwo na drodze, szczególnie w sytuacjach, gdy reakcja kierowcy może być opóźniona. Tempomat adaptacyjny ACC utrzymuje bezpieczną odległość od poprzedzającego pojazdu, automatycznie regulując prędkość pojazdu. System wspomagania ruszania pod górę przytrzymuje hamulec przez kilka sekund po zwolnieniu pedału hamulca, co ułatwia ruszanie pod górę. System (LDWS/DDAW) ostrzega o senności wyzwalając alarm dźwiękowy i wizualny na desce rozdzielczej, gdy ciężarówka zjeżdża z pasa ruchu. Natomiast system (ISA) rozpoznaje znaki drogowe i ostrzega w przypadku, gdy pojazd porusza się wyższą prędkością.

Oferta dla Berto Polska (www.grupa-berto.pl) obejmuje nie tylko dostarczenie pojazdów, ale również kompleksowe wsparcie w postaci dwuletniej usługi Optifleet i specjalistycznego szkolenia z jazdy racjonalnej dla kierowców. Dostarczane pojazdy objęte są również 5 letnim kontraktem serwisowym Excellence.

Zabudowa pojazdu obejmuje również windę samowyładowczą BAR BC 2000S4 o udźwigu 2000 kg, z dwoma Rollstopami na platformie oraz własnym zasilaniem z akumulatorów. Dzięki temu rozwiązaniu operacje załadunku i rozładunku staną się jeszcze bardziej efektywne i wygodne dla operatora.  Agregaty Carrier Supra 850MT zapewnią odpowiednią temperaturę w komorze chłodniczej, natomiast rejestrator Data Cold 600 umożliwi precyzyjne monitorowanie warunków transportu. Przyczepy wyposażone zostaną w zaawansowane agregaty Carrier VECTOR HE 19 E - II MT, gwarantujące wielopoziomową kontrolę temperatury. Natomiast zabudowę chłodniczą dla naszych pojazdów będzie realizować firma Igloocar Dębica, znana z doskonałej jakości i długoletniego doświadczenia w branży.

Sylvain Cotin Dyrektor Generalny Berto Polska i Mirosław Andrzejewski V-ce Prezes Berto Kmtrans.

Renault Trucks jest długoterminowym partnerem nie tylko Grupy Berto, ale także Berto Polska (www.grupa-berto.pl).  Stała współpraca między naszymi zespołami pozwala nam oferować i budować wydajne rozwiązania transportowe z wykorzystaniem wysokiej jakości pojazdów i usług serwisowych. Każdego dnia Berto Polska wykorzystuje ponad 100 pojazdów do transportu towarów swoich klientów w całej Polsce. Jesteśmy obecni na 3 rynkach: spożywczym z kontrolą temperatury, farmaceutycznym i materiałów budowlanych. Dysponujemy różnymi punktami przeładunkowymi, co pozwala nam na organizowanie transportu wahadłowego, jak i lokalną dystrybucję. Nasza gama pojazdów jest zróżnicowana i pozwala zaspokoić różne potrzeby naszych klientów (bus-solo-zestaw-HDS). Berto Polska zamierza kontynuować odnawianie floty w 2025 r., aby móc dalej oferować rozwiązania transportowe spełniające nowe wymagania transportowe (normy środowiskowe i bezpieczeństwa). Na koniec należy podkreślić, iż Berto Polska to także zespół ponad 60 specjalistów ds. transportu, którzy każdego dnia ciężko pracują, aby znaleźć optymalne rozwiązania dla naszych klientów. Zapraszamy do współpracy.

Jarosław Zwoliński Key Account Manager Renault Trucks Polska Jesteśmy przekonani, że uszyte na miarę potrzeb Berto Polska pojazdy spełnią swoje zadanie w codziennej logistyce firmy. Dodatkowo, wyposażenie pojazdów w zaawansowane systemy GSR stanowi ważny krok w kierunku zwiększenia bezpieczeństwa na drogach. Dziękujemy za zaufanie i życzymy szerokiej drogi!

Renault Trucks, francuski producent samochodów ciężarowych, od 1894 r. dostarcza przewoźnikom drogowym zrównoważone rozwiązania w zakresie mobilności, od lekkich pojazdów użytkowych po ciągniki siodłowe. Zaangażowane w transformację energetyczną Renault Trucks oferuje pojazdy o kontrolowanym zużyciu paliwa oraz pełną gamę w 100% elektrycznych ciężarówek o wydłużonym okresie eksploatacji dzięki podejściu cyrkulacyjnemu. Renault Trucks jest częścią Grupy Volvo, jednego z wiodących na świecie producentów samochodów ciężarowych, autokarów i autobusów, maszyn budowlanych oraz silników przemysłowych i morskich. Grupa zapewnia również kompleksowe rozwiązania finansowe i serwisowe.

Kluczowe dane liczbowe:

9 450 pracowników na całym świecie

4 zakłady produkcyjne we Francji

1 400 punktów sprzedaży i obsługi

59 000 pojazdów sprzedanych do 2022 r.

Katarzyna Pawluś-Lech

tel. +48 601 337 915