18.01.2019

Nowy autoryzowany serwis Renault Trucks na Podlasiu

Thermo King - Tykocin

Z początkiem roku, w Jeżewie Starym niedaleko Białegostoku, firma TT-Thermo King uruchomiła dwumarkowy, autoryzowany serwis pojazdów ciężarowych Renault Trucks i Volvo Trucks. Do tej pory spółka skupiała się na serwisie układów klimatyzacyjnych.

- W całej Polsce posiadamy sześć oddziałów. Z uwagi na dynamiczny rozwój firmy już rok temu postanowiliśmy rozszerzyć działalność o wielomarkowe centrum serwisowe dla ciężarówek, dlatego propozycję nawiązania współpracy na prowadzenie autoryzowanego serwisu pojazdów Volvo Trucks i Renault Trucks w województwie podlaskim uznaliśmy za bardzo przyszłościową – mówi Krzysztof Więcko z firmy TT-Thermo King.

Umowa została podpisana pod koniec 2018 roku. Dzięki niej właściciele pojazdów z logo Volvo Trucks i Renault Trucks mogą od 1 stycznia 2019 korzystać z serwisu w Jeżewie Starym niedaleko Białegostoku (trasa S8 do Warszawy), wyposażonego w najnowocześniejszy sprzęt diagnostyczny oraz specjalistyczne narzędzia do naprawy pojazdów. Serwis w Jeżewie Starym posiada też bogato zaopatrzony magazyn części zamiennych, komfortowy pokój wypoczynkowy dla kierowców oraz wygodny parking. W ramach nowej działalności oddział oferuje m.in. obsługę gwarancyjną i pogwarancyjną samochodów ciężarowych Grupy, diagnostykę oraz naprawę poszczególnych układów i podzespołów, kontrolę i regulację układu jezdnego, montaż, legalizację i naprawę tachografów. Dla zagwarantowania jakości obsługi, załoga serwisu została powiększona o wykwalifikowanych mechaników z wieloletnim stażem oraz doświadczonych pracowników działu obsługi klienta.

- Wszystko po to, aby również w segmencie serwisu pojazdów ciężarowych, zapewnić klientom szybką i skuteczną obsługę oraz osiągnąć wysoki poziom ich satysfakcji, charakterystyczny w naszej dotychczasowej działalności – wyjaśnia Krzysztof Więcko. – Serwis cały czas się rozwija, dlatego rekrutacja do podlaskiego oddziału wciąż trwa – dodaje Więcko.

Nowy serwis dysponuje sześcioma stanowiskami roboczymi, ale już dzisiaj wiadomo, że w przyszłości to nie wystarczy. Dlatego spółka TT-Thermo King planuje budowę nowego, większego centrum serwisowego pojazdów ciężarowych Volvo Trucks i Renault Trucks. Ma być gotowe najpóźniej za trzy lata.

- Jesteśmy zadowoleni, że w tej części Polski udało nam się pozyskać tak doświadczonego i profesjonalnie działającego partnera. Myślę, że przełoży się to bezpośrednio na satysfakcję użytkowników pojazdów obydwu naszych marek – podkreśla Dariusz Kiszelewski, specjalista ds. rozwoju sieci w Volvo Group Trucks.

Nowy punkt serwisowy w Jeżewie Starym to także miejsce gdzie można dokonać zakupu nowych pojazdów. Ulokowani w nim przedstawiciele handlowi Volvo Trucks i Renault Trucks, służą pomocą w dobraniu właściwego środka transportu niezależnie od rodzaju świadczonych usług. Służą też pomocą w uzyskaniu finansowania i wyborze dodatkowych usług.

Dane teleadresowe nowego punktu:

TT-Thermo King Sp. z o.o.

Jeżewo Stare 1(trasa S8 w stronę Warszawy)

16-080 Tykocin

Tel. +48 85 871 06 40

Numer alarmowy:  +48 607 121 22

Godziny pracy:

pon.-pt.: 07:00-21:00, sob.: 08:00-16:00

W oparciu o ponad stuletnie francuskie doświadczenie w zakresie samochodów ciężarowych Renault Trucks oferuje specjalistom z branży transportowej szeroką gamę usług i pojazdów (od 2,8 do 120 t) dostosowanych do celów dystrybucji lokalnej i regionalnej, budownictwa i działań długodystansowych. Pojazdy marki Renault Trucks są solidne i niezawodne, a dzięki niskiemu zużyciu paliwa wyróżnia je większa wydajność i kontrola nad kosztami operacyjnymi. Renault Trucks dystrybuuje i serwisuje swoje pojazdy poprzez sieć dilerską składającą się z ponad 1 500 punktów serwisowych. Projektowanie i montaż pojazdów marki Renault Trucks, jak również produkcja większości podzespołów odbywają się we Francji.

Renault Trucks jest częścią Volvo Group, jednego z wiodących światowych producentów samochodów ciężarowych, autobusów, sprzętu budowlanego oraz układów napędowych do zastosowań morskich i przemysłowych. Grupa dostarcza również kompletnych rozwiązań w zakresie finansowania i serwisowania. Volvo Group zatrudnia 95 000 osób, dysponuje zakładami produkcyjnymi w 18 krajach i sprzedaje swoje produkty na ponad 190 rynkach. W roku 2017 zysk netto ze sprzedaży Volvo Group osiągnął ok. 335 miliardów SEK (35 miliardów EUR). Volvo Group to publiczna spółka z siedzibą w Göteborgu w Szwecji. Akcje firmy Volvo notowane są na giełdzie SSE w Sztokholmie.

Więcej informacji

www.renault-trucks.pl

Joanna Dargiewicz-Rożek, Agencja Medialna, tel. +48 663 751 444, e-mail: joanna.dargiewicz@agencjamedialna.com