21.11.2014

ŚMIECIARKA NA PODWOZIU D NA WYSTAWIE POLLUTEC

NA WYSTAWIE POLLUTEC RENAULT TRUCKS ZAPREZENTUJE ŚMIECIARKĘ NA PODWOZIU D Z KABINĄ 2 M

Renault Trucks będzie obecne na wystawie branżowej Pollutec, która odbędzie się w Lyon-Eurexpo, w dniach 2–5 grudnia 2014 r. W ramach swojej ekspozycji poświęconej transportowi dystrybucyjnemu i miejskiemu, firma po raz pierwszy zaprezentuje śmieciarkę na podwoziu D z kabiną 2 m oraz model D z kabiną 2,1 m fabrycznie przygotowany do zabudowy zamiatarką. Pojazdy te będzie można oglądać w hali nr 3, na stoisku B 140.

W dniach 2–5 grudnia 2014 r., na terenie Lyon-Eurexpo, odbędzie się wystawa Pollutec, poświęcona urządzeniom, technologiom i usługom przyjaznym dla środowiska. Udział w nie weźmie także Renault Trucks, prezentując swoje pojazdy i usługi opracowane z myślą o transporcie dystrybucyjnym,  składające się na kompleksową ofertę dla proekologicznych miast.

– Za pośrednictwem naszej kompleksowej oferty pojazdów i usług chcemy w sposób precyzyjny i proekologiczny spełniać wymagania każdego klienta działającego w mocno zróżnicowanym segmencie transportu dystrybucyjnego – wyjaśnia Jean-Claude Bailly, dyrektor generalny Renault Trucks France. – Udaje nam się to, ponieważ dzięki uważnemu wsłuchiwaniu się w potrzeby klientów, wiemy jak dostosować naszą ofertę do specyfiki transportu miejskiego i komunalnego, w którym to segmencie Renault Trucks jest obecnie liderem.

Podczas wystawy Pollutec stoisko Renault Trucks (hala nr 3, stoisko B 140) otrzyma wystrój przypominający scenerię typową dla centrum miasta, która nada właściwy kontekst prezentowanym dwóm szczególnym modelom z nowej gamy pojazdów. Pierwszy z nich: model D z kabiną 2 m zabudowany śmieciarką, jest idealnie przystosowany do zadania, jakim jest wywóz odpadów z obszarów zurbanizowanych. Dzięki zwartej budowie i kabinie posadowionej nad silnikiem, pojazd charakteryzuje się doskonałą zwrotnością.

Niedawno Renault Trucks poszerzyło swoją ofertę rozwiązań dla branży wywozu odpadów i obecnie obejmuje ona pojazdy o masie całkowitej od 3,5 t do 26 t z kabinami D 2 m, D 2,1 m, pojazdy D Wide oraz D Access z kabiną Low Entry.

Renault Trucks zaprezentuje również pojazd D z kabiną 2,1 m fabrycznie przygotowany do zabudowy zamiatarką uliczną, dostępny w wersjach o DMC 12 t i 16 t. Z myślą o klientach chcących do minimum zmniejszyć swój ślad węglowy, model tej jest dostępny także z silnikiem przystosowanym do zasilania biodieslem.

Ponadto, jako że zrównoważony rozwój obecnie jest obszarem zainteresowania w segmencie miejskiego transportu dystrybucyjnego, goście odwiedzający stoisko Renault Trucks będą mogli uzyskać informacje na temat oferowanych przez firmę pojazdów wykorzystujących alternatywne źródła energii.

Katarzyna Pawluś-Lech – Marketing i PR Renault Trucks Polska

+48 601 337 915, +48 22 533 02 58