15.03.2018

Zmiana godzin otwarcia serwisu w Siedlcach

SERWIS W SIEDLCACH JESZCZE WIĘKSZA DOSTĘPNOŚĆ JESZCZE BLIŻEJ KLIENTÓW

Serwis grupy Volvo obsługuje w Siedlcach 2 marki. Jedna z nich to Renault Trucks, które zanotowało w 2017 roku największy, bo 9,2% wzrost sprzedaży powyżej 16t. Nie dziwi więc fakt, że od 1 kwietnia zostaną wydłużone godziny pracy pracy serwisu, tak aby sprostać wyzwaniom rosnącego parku pojazdów Renault Trucks w tym rejonie.

Dwumarkowy punkt serwisowy w Siedlcach to jeden z siedmiu dwumarkowych serwisów należących do grupy Volvo w Polsce. Serwis istnieje w tej lokalizacji od 2011 roku. Autoryzację na obsługę pojazdów Renault Trucks ma od końca 2013. Dynamiczny rozwój sprzedaży pojazdów Renault Trucks i konieczność spełnienia rosnących oczekiwań klientów w zakresie dostępności, przyczyniły się do podjęcia decyzji o zwiększeniu godzin dostępności serwisu. Od 1 kwietnia serwis w Siedlcach będzie otwarty w poniedziałki od 7.00 do 19.00, we wtorki, środy, czwartki i piątki od 7.00 do 22.00, a w soboty od 7.00 do 15.00. Obiekt w Siedlcach to budynek o powierzchni 812m2, zaprojektowany i zbudowany zgodnie ze standardami Volvo w zakresie wyposażenia, troski o środowisko i przygotowania do spełniania określonych funkcji.

Budynek położony jest na działce o powierzchni 13500m2 z czego ok. 6500m2  zajmują utwardzone parkingi dla pojazdów ciężarowych, natomiast ok. 3500m2 przeznaczono na tereny zielone.. W budynku znajduje się również pokój wypoczynkowy dla kierowców. W części warsztatowej punktu serwisowego w Siedlcach,  667. zajmuje hala napraw  z 3 przejazdowymi stanowiskami obsługowo–naprawczymi o długości 24,5m  Na terenie obiektu znajduje się również rozbudowane zaplecze serwisowe z bogato wyposażonym magazynem części zamiennych. W związku z dynamicznym rozwojem, serwis w Siedlcach od kwietnia będzie zatrudniać 16 pracowników, w tym 10 mechaników, świadcząc pełną gamę usług serwisowych dla pojazdów Renault Trucks i Volvo Trucks oraz autobusów Volvo. Pozwoli to znacząco skrócić czas oczekiwania wjazdu do serwisu i zwiększyć możliwości przyjmowania zleceń serwisowych.

Na terenie obiektu znajdują się punkty sprzedaży nowych i używanych samochodów ciężarowych Renault Trucks i Volvo Trucks, prowadzone przez Volvo Group Trucks Sales, Poland.

Nowe godziny otwarcia:

poniedziałek                                         07:00- 19:00

wtorek, środa, czwartek, piątek           07:00- 22:00

sobota                                                  07:00- 15:00

Dane teleadresowe serwisu:

Volvo Group Truck Center Siedlce, Autoryzowany Serwis Renault Trucks i Volvo Trucks

ul. Strzalińska 6, 08-110 Siedlce

serwis: +48 25 794 14 20

sprzedaż pojazdów nowych Renault Trucks: 607 377 853

sprzedaż pojazdów używanych: 691 897 733

sprzedaż kontraktów serwisowych: 695 206 571

finansowanie: 571 301 798

Zakres usług serwisu:

Szeroki wachlarz najwyższej jakości usług, świadczonych w zakresie obsługi serwisowej pojazdów ciężarowych Renault Trucks oraz samochodów ciężarowych i autobusów Volvo, a także sprzedaży oryginalnych części zamiennych obu marek, m.in. wykonywanie i obsługa napraw gwarancyjnych oraz pogwarancyjnych, napraw powypadkowych, dobór i sprzedaż oryginalnych części zamiennych (dostępność większości części zamiennych ponad 2700 pozycji na magazynie), sprzedaż kontraktów serwisowych, pojazdy zastępcze 2 szt. (gwarancja tempa  i terminowości napraw, naprawy bezgotówkowe VFS / VAT), naprawy układów klimatyzacji, (urządzenie o dużym zasobniku R34a ),   pomiar i ustawianie geometrii kół pojazdów i naczep narzędziami  JOSAM. Pomiar geometrii kół ciągnika siodłowego w 20 minut (pozwala zaoszczędzić do 8% zużycia paliwa i do 30% wydłużyć czas eksploatacji opon, całodobowa pomoc w ramach usługi RT24/7 w Polsce i za granic.