18.11.2014

Zmiany w sieci serwisowej Volvo Group Trucks w Polsce

Od 1 listopada 2014 nastąpiły zmiany na mapie autoryzowanej sieci sprzedaży i serwisu Volvo Group Trucks w Polsce.

„Aktualne zmiany w sieci sprzedaży i serwisu Volvo Group Trucks to wynik stałego doskonalenia jakości usług świadczonych przez naszą firmę. Naszym celem jest zapewnienie jak najlepszej dostępności punktów sprzedaży i serwisu dla naszych klientów, aby w ten sposób zapewnić im ciągłość najwyższej jakości obsługi w zasięgu ręki i maksymalizować dyspozycyjność ich pojazdów, a tym samym przyczyniać się do ich sukcesu”, powiedział Piotr Szarek, Dyrektor ds Obsługi Posprzedażnej, Rynek Europy Środkowo-Wschodniej Volvo Group Trucks.

Z dniem 1 listopada 2014 prowadzenie autoryzowanego punktu serwisu w Zielonej Górze objął nasz długoletni partner, firma Serwisy Józef Skrzypa. Serwis ten jest od 1 listopada punktem obsługującym dwie marki – Volvo Trucks i Renault Trucks, podobnie jak trzy z pozostałych czterech autoryzowanych punktów sprzedaży i serwisu, prowadzonych przez tę firmę – w Szczecinie, Torzymiu i Sycewicach.

07 listopada 2014 autoryzowana sieć serwisowa marki Renault Trucks w Polsce powiększyła się o punkt w Legnicy. Autoryzację serwisową uzyskała firma Omni Moto Sp. z o.o., która od wielu lat związana jest z marką Renault Trucks, do tej pory wykonując usługi jako agent firmy Retos Sp. J.

Od 1 grudnia 2014 następuje zmiana operatora punktu sprzedaży i serwisu Renault Trucks w Poznaniu. Nowym operatorem jest firma Nijhof-Wassink, również długoletni partner Volvo Group Trucks. Serwis w Tarnowie Podgórnym jest pierwszym dwumarkowym punktem spośród aktualnie działających już 5 serwisów Nijhof-Wassink w Polsce.

Wszystkie wyżej wymienione punkty serwisu świadczą pełną gamę najwyższej jakości usług serwisowych w ramach posiadanych autoryzacji marek.

Dane teleadresowe:

Serwisy Józef Skrzypa

ul. Kostrzyńska 1

65-127 Zielona Góra

tel: 48 (68) 451 71 88

fax: 48 (68) 451 71 77

kom:  885060150

mail: e.kanclerz@skrzypa.pl

Pon - Pt: 8.00-18.00

Sobota 8.00-14.00

Nijhof-Wassink Sp. z o.o.

ul. Krucza 2

62-080 Tarnowo Podgórne

tel: 24 35 70 300

fax: 24 35 70 301

mail: arkadiusz.jazwiec@nijwa.com.pl

Pon - Pt: 8.00-21.30

Sobota 8.00-16:00

Omni Moto Sp. z o.o.

ul. Nowodworska 30

59-220 Legnica

tel:  76 850 62 51 lub 76 721 02 03

fax:  76 850 62 51

kom:  885 401 011

mail: biuro@omnimoto.pl

www.omnimoto.pl

Pon - Pt: 7.00-22.00

Sobota 8.00-14.00

Aktualnie sieć serwisowa Volvo Group Trucks Poland liczy 56 autoryzowanych punktów serwisowych, z czego 32 są dostępne dla klientów Volvo oraz 38 dla klientów Renault Trucks.

Katarzyna Pawluś-Lech – Marketing i PR Renault Trucks Polska

+48 601 337 915, +48 22 533 02 58