• Zdjęcia HD
    • nijhof-wassink_n_wies

02.01.2015

Zmiany w sieci serwisowej Volvo Group Trucks w Polsce

Od 1 stycznia 2015 nastąpiły zmiany na mapie autoryzowanej sieci serwisu Volvo Group Trucks w Polsce.

"Aktualne zmiany w sieci sprzedaży i serwisu Volvo Group Trucks to wynik stałego doskonalenia jakości usług świadczonych przez naszą firmę. Naszym celem jest zapewnienie jak najlepszej dostępności punktów sprzedaży i serwisu dla naszych klientów, aby w ten sposób zapewnić im ciągłość najwyższej jakości obsługi w zasięgu ręki i maksymalizować dyspozycyjność ich pojazdów, a tym samym przyczyniać się do ich sukcesu”, powiedział Piotr Szarek, dyrektor ds. obsługi posprzedażnej, Rynek Europy Środkowo – Wschodniej Północ Volvo Group Trucks.

Z dniem 1 stycznia 2015 kończy się okres przebudowy autoryzowanej sieci serwisowej Renault Trucks w Polsce i w życie wchodzą poniższe zmiany.

Firma Nijhof-Wassink, długoletni partner Volvo Group Trucks od dnia 1 stycznia 2015 otrzymuje autoryzację Renault Trucks dla oddziału w Nowej Wsi Wielkiej k/Bydgoszczy, który staje się serwisem dwumarkowym.

Firma Aldo w Olsztynie, nasz wieloletni partner związany z marką Volvo, od 1 stycznia staje się serwisem dwumarkowym i świadczy usługi serwisu także dla pojazdów Renault Trucks.

Volvo Group Trucks w Polsce podpisała nową umowę w ramach sieci serwisowej marki Renault Trucks z firmą Wimex w Białymstoku. Jako aktualnie 13 autoryzowany punkt  jednomarkowy Wimex będzie kontynuował rozwijaną od 2011 r. działalność serwisową w ramach sieci Renault Trucks.

Z dniem 1 stycznia autoryzację Renault Trucks zakończyły następujące serwisy:
- Biascan SA, Biała Podlaska
- On Road Truck Services, Błonie
- On Road Truck Services, Słubice
- Autos, Inowrocław
- Autos, Solec Kujawski
- Autos, Włocławek
- TSO, Olsztyn
- Mega Service, Ostrołęka
- Truck Centrum, Szczecin

Dostępność usług serwisowych oraz ciągłość obsługi pojazdów Renault Trucks zapewniają działające na tym terenie serwisy dwumarkowe, do których serdecznie zapraszamy.

Dane teleadresowe:

mail: serwis@wimex.eu.com

Pon - Pt: 8.00-18.00
Sobota 8.00-14.00

Aktualnie sieć serwisowa Volvo Group Trucks Poland liczy 45 autoryzowanych punktów serwisowych, z czego 32 są dostępne dla klientów Volvo oraz 32 dla klientów Renault Trucks.

Katarzyna Pawluś-Lech – Marketing i PR Renault Trucks Polska

+48 601 337 915, +48 22 533 02 58