Barcelona kieruje się w stronę elektromobilności, dzięki 73 elektrycznym pojazdom Renault Trucks E-TECH!

Elektromobilność

Renault-Trucks-D-Wide-E-Tech-Barcelona
Barcelona robi kolejny krok w stronę zrównoważonej mobilności, dzięki 73 elektrycznym pojazdom od Renault Trucks!

Podczas ostatniego zamówienia publicznego z zakresu odbioru odpadów komunalnych oraz utrzymania infrastruktury, miasto Barcelona dokonało ważnego wyboru na rzecz dekarbonizacji miejskiej mobilności. Zamówienie zostało podzielone pomiędzy kilku podwykonawców, którzy zajmują się gospodarką komunalną i mają te same cele w zakresie zrównoważonego rozwoju miasta. Spółki CLD Sorigué, Urbaser, oraz Valoriza (Groupe Sacyr) wybrały Renault Trucks na dostawcę 73 w pełni elektrycznych pojazdów E-TECH, które już niedługo będą poruszać się po ulicach stolicy Katalonii.

Renault-Trucks-D-Wide-E-Tech-Barcelona-2

Barcelona mocno angażuje się w redukcję swojego śladu węglowego. Z tego względu w ostatnim przetargu dotyczącym utrzymania infrastruktury, miasto postawiło wymóg korzystania z bezemisyjnych pojazdów. Dzięki zamówieniu, które objęło 73 elektryczne pojazdy od Renault Trucks, za pomocą których spółki CLD Sorigué, Urbaser, oraz Valoriza będą świadczyć usługi sprzątania i gospodarować odpadami, stolica Katalonii poprawia jakość życia swoich mieszkańców i staje się wzorem dekarbonizacji dla innych europejskich miast.

Renault-Trucks-D-Wide-E-Tech-Barcelona-1a

Dzięki różnorodnej gamie elektrycznych pojazdów oraz eksperckiej wiedzy w tym zakresie, spółka Renault Trucks przedstawiła idealną ofertę odpowiadającą na potrzeby tego skomplikowanego przetargu. Pojemniki na śmieci ładowane od tyłu (z jedną lub dwiema komorami), z boku (od prawej lub lewej strony), zamiatarki z funkcją oprysku i zbiornikiem, wywrotki i żurawie samochodowe, haki czy kabiny z niskim wejściem: pojazdy Renault Trucks z gamy E-Tech D, D Wide oraz D Wide LEC mogą być wyposażone w te i inne elementy, by sprostać potrzebom miasta.

Renault-Trucks-D-Wide-E-Tech-Barcelona-3a

Całkowicie elektryczne pojazdy E-TECH będą dostarczane partiami, by zagwarantować ich płynne wdrożenie, związane m.in. ze szkoleniami operatorów z zakresu technologii elektrycznej oraz techniki jazdy. Pierwsza partia, obejmująca śmieciarki ładowane od tyłu, zamiatarko-opryskiwacze oraz wywrotkę, została dostarczona, a zatem pojazdy już teraz dbają o czystość ulic Barcelony.

Dzięki swoim w pełni elektrycznym i wszechstronnym pojazdom oraz rozwiniętej sieci dystrybucji i sieci serwisowej, Renault Trucks jest liderem segmentu pojazdów komunalnych.

Zapytaj o ofertę na Renault Trucks D Wide E-TECH!

Proszę użyć tego formatu dla kodu pocztowego: 00000
I agree to receive news and information about Renault Trucks products and events. I will be able to stop these communications in every email I receive.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu marketingu produktów i usług własnych przez Volvo Polska sp. z o.o. (której oddział stanowi Renault Trucks) w tym przesyłania informacji handlowych, za pośrednictwem zaznaczonych poniżej form kontaktu.

Proszę zaznaczyć właściwe opcje krzyżykiem w przypadku zainteresowania. W przypadku zaznaczenia pola i niepodania dedykowanego adresu e-mail lub numeru telefonu komunikacja marketingowa nie będzie mogła być kierowana do Pani/Pana.

Administratorem danych jest Volvo Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (której oddział stanowi Renault Trucks). Grupa Volvo powołała Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się na adres e-mail gpo.office@volvo.com, telefonicznie lub pocztą tradycyjną: +46 (0)31 66 00 00 AB Volvo, Att: Group Privacy Office, Dept AA14100, VGHQ, SE-405 08, Göteborg, Sweden. Dane osobowe będą przetwarzane w celu prowadzenia korespondencji w sprawie, której dotyczy Pani/Pana zgłoszenie oraz w celach archiwalnych i dowodowych na podstawie naszego uzasadnionego interesu (art. 6 ust. 1 lit f RODO), a w razie wyrażenia zgody marketingowej – także w tym celu na podstawie art. 6 ust. 1 lit a RODO. Przysługuje Pani/Panu prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia po upływie wskazanych okresów, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzana w szczególnych sytuacjach, a także wycofania zgody w każdym czasie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania zrealizowanego przed jej wycofaniem.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych oraz przysługujących Państwu praw znajduje się w polityce prywatności Renault Truck w dole strony oraz Grupy Volvo pod adresem: https://www.volvogroup.com/en/tools/privacy/privacy-pl.html.