Elektryczne ciągniki siodłowe z gamy T i C

Zielona energia

Sieć

Elektryczny ciągnik siodłowy T
Renault Trucks rozszerza swoją ofertę w pełni elektrycznych pojazdów o elektryczny ciągnik siodłowy i elektryczny samochód ciężarowy. Ogłosiliśmy rozpoczęcie sprzedaży w 2023 r. dwóch nowych modeli Renault Trucks T E-Tech i Renault Trucks C E-Tech.

Elektryczne pojazdy Renault Trucks z gamy T i C!

RENAULT TRUCKS T I C W GAMIE E-TECH!

Firma Renault Trucks rozszerza swoją ofertę w pełni elektrycznych pojazdów i ogłosiła rozpoczęcie sprzedaży w 2023 r. dwóch nowych modeli o całkowitej masie zestawu do 44 ton, a mianowicie Renault Trucks T E-Tech dla transportu regionalnego i Renault Trucks C E-Tech dla branży budowlanej!

Elektryczny samochód ciężarowy Renault Trucks C

Renault Trucks kontynuuje swoje zaangażowanie we wspieraniu transformacji energetycznej swoich klientów oraz ambicję oferowania elektrycznych pojazdów ciężarowych do wszystkich zastosowań. Od 2020 r. producent wprowadza na rynek gamę całkowicie elektrycznych samochodów ciężarowych o masie od 3,1 do 26 ton, produkowanych we Francji.

Od początku 2023 roku Renault Trucks rozpocznie sprzedaż dwóch nowych modeli o masie całkowitej do 44 ton: Renault Trucks T E-Tech dla transportu regionalnego i Renault Trucks C E-Tech dla budownictwa.

• Szeroki asortyment silników elektrycznych i baterii trakcyjnych

Te nowe modele w gamie ciężkich pojazdów Renault Trucks będą wyposażone w dwa lub trzy silniki elektryczne o łącznej mocy do 490 kW (666 KM). Będą one również wyposażone w skrzynię biegów Optidriver.

Renault Trucks T i C E-Tech będą miały zamontowane od dwóch do sześciu pakietów akumulatorów litowo-jonowych o pojemności od 180 do 540 kWh. Akumulatory pojazdów mogą być w pełni naładowane w ciągu 9,5 godziny prądem zmiennym (AC) o mocy do 43 kW lub w ciągu 2,5 godziny prądem stałym (DC) o mocy do 250 kW. Pojazdy te będą mogły przejechać do 300 km na jednym ładowaniu i do 500 km przy jednogodzinnym pośrednim szybkim ładowaniu (250 kW).

• Konfiguracja z pięcioma osiami i trzema przystawkami odbioru mocy ułatwiająca zabudowę​​​​​​​

W celu łatwego dostosowania do każdego rodzaju nadwozia, a tym samym do każdego rodzaju użytkowania, Renault Trucks T i C E-Tech mogą być wyposażone w trzy rodzaje przystawek odbioru mocy (PTO): elektryczną, elektromechaniczną lub na skrzyni biegów.

Nowe elektryczne samochody ciężarowe będą miały masę całkowitą 44 ton i będą dostępne w wersjach z ciągnikami siodłowymi 4x2 i 6x2 oraz tridem 4x2, 6x2 i 8x4.

Renault Trucks T i C E-Tech wejdą do sprzedaży w pierwszym kwartale 2023 roku. Będą one produkowane w fabryce Renault Trucks w Bourg-en-Bresse.

Dzięki pełnej gamie pojazdów elektrycznych od 3,1 do 44 ton i ofercie obsługi klienta 360°, firma Renault Trucks zintensyfikowała swoją strategię i podniosła poprzeczkę: do 2030 r. producent zamierza sprzedawać 50% pojazdów z napędem elektrycznym.

Elektryczny ciągnik siodłowy Renault Trucks T