Elektryczne modele pojazdów Renault Trucks T i C E-TECH

Elektromobilność

Elektryczny samochód ciężarowy Renault Trucks 1
Renault Trucks T i C E-Tech - nowoczesny projekt elektrycznych modeli pojazdów dalekobieżnych.

Renault Trucks przedstawia swoje elektryczne modele pojazdów T i C!

Renault Trucks zaprezentowało całkowicie elektryczne modele pojazdów do zastosowań ciężkich. Renault Trucks E-Tech T i C, które jako pierwsze noszą nowe logo producenta, będą produkowane w fabryce w Bourg-en-Bresse od 2023 roku i są już dostępne w przedsprzedaży.

Elektryczny samochód ciężarowy Renault Trucks

Pojawienie się w pełni elektrycznej gamy pojazdów ciężkich Renault Trucks to duży krok naprzód w dążeniu producenta do dekarbonizacji transportu drogowego. Renault Trucks jest obecnie jedyną firmą posiadającą ofertę pojazdów elektrycznych do wszystkich zastosowań: od roweru towarowego o masie 650 kg po elektryczny ciągnik siodłowy i samochód budowlany o masie 44 t.

Elektryczny samochód ciężarowy Renault Trucks 3

• Wyważona ewolucja w projektowaniu

Te nowe modele przeznaczone do dystrybucji regionalnej i budownictwa, mają konstrukcję typową dla motoryzacji elektrycznej. Projektanci Renault Trucks wprowadzając zmiany w przedniej części pojazdu zachowali ogólną i doskonałą równowagę projektu.

Przede wszystkim Renault Trucks E-Tech T i C mają charakterystyczną stylizację elektrycznych ciężarówek tej marki: niebieskie osłony nakrętek i pionowe pasy po bokach pojazdu oraz plakietkę Renault Trucks E-Tech z przodu. Wyposażone są również w nowe logo z niebieskiego tworzywa sztucznego.

Aby zwiększyć bezpieczeństwo, przód pojazdów został wysunięty o 115 mm, a po bokach umieszczono radary. Podwozie wyposażone jest również w wysuwany stopień, który maksymalizuje przestrzeń przeznaczoną na akumulatory.

W całkowicie zmienionym panelu przednim, projektanci Renault Trucks zaczerpnęli inspirację ze świata muzyki elektronicznej: wzór  przypomina korektor w odtwarzaczu. Aby wzmocnić ten elektromechaniczny efekt, przód pojazdów jest w całości lakierowany.

Wreszcie, Renault Trucks E-Tech T i C posiadają nowe logo marki z uaktualnionymi cechami. Umieszczony na przednim panelu diament ze szczotkowanego aluminium na błyszczącym czarnym tle nadaje pojazdom nowoczesnego i wyrafinowanego wyglądu.

Elektryczny samochód ciężarowy Renault Trucks 1

• Nowa wizualna tożsamość: nowoczesny i zaangażowany producent

Zmiana wizualnej tożsamości Renault Trucks przez zdecydowanie nowoczesne monochromatyczne logo, potwierdza przyspieszenie i zaangażowanie producenta w proces dekarbonizacji transportu.

Renault Trucks jest zdeterminowane, aby sprostać wyzwaniu klimatycznemu poprzez kontynuację rozwoju coraz czystszych, bezpieczniejszych i bardziej ekologicznych rozwiązań transportowych, aby towarzyszyć swoim klientom na drodze do neutralności węglowej.

Renault Trucks E-Tech T i C są już dostępne w przedsprzedaży w oddziałach Renault Trucks w Europie. Przewoźnicy chcący zakupić ciężkie pojazdy elektryczne  mogą już rezerwować pierwsze partie produkcyjne. Produkcja Renault Trucks E-Tech T i C ma się rozpocząć pod koniec 2023 roku w Bourg-en-Bresse we Francji.

Zapytaj o ofertę na elektryczne pojazdy Renault Trucks E-TECH!

Proszę użyć tego formatu dla kodu pocztowego: 00000
I agree to receive news and information about Renault Trucks products and events. I will be able to stop these communications in every email I receive.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu marketingu produktów i usług własnych przez Volvo Polska sp. z o.o. (której oddział stanowi Renault Trucks) w tym przesyłania informacji handlowych, za pośrednictwem zaznaczonych poniżej form kontaktu.

Proszę zaznaczyć właściwe opcje krzyżykiem w przypadku zainteresowania. W przypadku zaznaczenia pola i niepodania dedykowanego adresu e-mail lub numeru telefonu komunikacja marketingowa nie będzie mogła być kierowana do Pani/Pana.

Administratorem danych jest Volvo Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (której oddział stanowi Renault Trucks). Grupa Volvo powołała Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się na adres e-mail gpo.office@volvo.com, telefonicznie lub pocztą tradycyjną: +46 (0)31 66 00 00 AB Volvo, Att: Group Privacy Office, Dept AA14100, VGHQ, SE-405 08, Göteborg, Sweden. Dane osobowe będą przetwarzane w celu prowadzenia korespondencji w sprawie, której dotyczy Pani/Pana zgłoszenie oraz w celach archiwalnych i dowodowych na podstawie naszego uzasadnionego interesu (art. 6 ust. 1 lit f RODO), a w razie wyrażenia zgody marketingowej – także w tym celu na podstawie art. 6 ust. 1 lit a RODO. Przysługuje Pani/Panu prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia po upływie wskazanych okresów, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzana w szczególnych sytuacjach, a także wycofania zgody w każdym czasie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania zrealizowanego przed jej wycofaniem.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych oraz przysługujących Państwu praw znajduje się w polityce prywatności Renault Truck w dole strony oraz Grupy Volvo pod adresem: https://www.volvogroup.com/en/tools/privacy/privacy-pl.html.