Nagroda „Technical Excellence Award” dla Renault Trucks

Elektromobilność

Zielona energia

Nagroda „Technical Excellence Award”

Nagroda „Technical Excellence Award” dla Renault Trucks

Renault Trucks ma przyjemność ogłosić, że w 100% elektryczna gama Renault Trucks Z.E. zdobyła nagrodę „Technical Excellence Award” podczas konkursu Motor Transport Awards w 2021 roku!

Renault Trucks pokonało silną konkurencją: Volta, Veolia & Electra i Chereau. Dzięki efektywnemu zarządzaniu flotą i zaangażowaniu w opracowywanie innowacyjnych i zrównoważonych rozwiązań technicznych, które wspierają potrzeby operacyjne Klientów i ideę net-zero. Idea net-zero polega na niwelowaniu skutków zmian klimatu poprzez nieemitowanie większej ilości dwutlenku węgla, niż jesteśmy w stanie usunąć z atmosfery.

Nagroda wręczona przez niezależny panel sędziowski złożony z czołowych przedstawicieli branży, jest wyrazem uznania i ciężkiej pracy dla całego zespołu Renault Trucks w Wielkiej Brytanii i Irlandii w ciągu ostatnich 18 miesięcy.

Carlos Rodrigues, dyrektor zarządzający Renault Trucks w Wielkiej Brytanii i Irlandii, odbierając nagrodę od gospodarza wieczoru, prezentera telewizyjnego Alexandra Armstronga, powiedział: „Renault Trucks jest orędownikiem/popularyzatorem zeroemisyjnej podróży brytyjskiego przemysłu transportowego, dlatego wyróżnienie w postaci nagrody Motor Transport Technical Excellence dla naszej gamy Z.E. jest niezwykle ekscytujące. Przejście na rozwiązania zeroemisyjne jest najważniejszą zmianą w naszej branży i przyniesie korzyści całemu społeczeństwu”.

Nagroda „Technical Excellence Award”

Gratulacje dla zespołu Renault Trucks w Wielkiej Brytanii i Irlandii, niech będzie to pierwsza z wielu nagród dla fantastycznej gamy Z.E.!