Nowy design i zwiększone bezpieczeństwo w gamie dystrybucyjnej!

#JoinTheGoodMove

Zielona energia

Komfort

Bezpieczeństwo

Renault Trucks E-Tech D D Wide
Poznaj nową gamę Renault Trucks C, D i D Wide oraz gamę E-Tech do dystrybucji miejskiej.

Przedstawiamy nowy design i w gamie Renault Trucks do dystrybucji miejskiej!

Renault Trucks prezentuje nową odsłonę pojazdów do dystrybucji miejskiej i podmiejskiej, w tym specjalne funkcje dedykowane dla modeli elektrycznych. Nowy design czerpie inspiracje zarówno z gamy pojazdów lekkich (LCV), jak i z gamy pojazdów ciężarowych łącząc ich funkcjonalności w modelach Renault Trucks D, D Wide, C 2.3, D Wide LEC (kabina z niskim wejściem). Oprócz tej modernizacji, wprowadzono również nowe rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo kierowców i innych uczestników ruchu drogowego.

Zmiany w wyglądzie zewnętrznym

Projektanci Renault Trucks zmodernizowali pojazdy z serii D & D Wide nawiązując jednocześnie do lekkich i ciężkich pojazdów ciężarowych.

Reflektory wykonane w pełni w technologii LED tworzą nowy charakterystyczny kształt litery C, zapożyczony z segmentu samochodowego, jednocześnie nawiązują wizualnie do pojazdów użytkowych.

W Renault Trucks D i D Wide zastosowano również elementy stylistyczne typowe dla gamy ciężkiej, takie jak nowa górna osłona chłodnicy i wytłoczony z przodu kształt litery "π". Dodatkowo pomiędzy atrapą chłodnicy a podszybiem przewidziano dużo miejsca, aby firma transportowa móga zaprezentować swoje logo.

W elektrycznych modelach Renault Trucks E-Tech D, D Wide & D Wide LEC, w pełni lakierowany przód, w tym grill, wyraźnie wyróżniają pojazd wizualnie. Osłonę chłodnicy zdobi smukły pasek "E-Tech", który podkreśla jego stylistykę. Co istotne, wszystkie pojazdy dumnie prezentują nowe logo marki.

Renault Trucks E-Tech D i D Wide

Nowe funkcje zwiększające bezpieczeństwo w obszarach miejskich

Aby skutecznie zbierać odpady, dostarczać towary lub przeprowadzać lekkie prace budowlane, Renault Trucks D, & D Wide, C 2.3, D Wide LEC w wersjach konwencjonalnych i elektrycznych często pracują w zatłoczonych centrach miast, w których coraz bardziej brakuje miejsca dla samochodów ciężarowych.

Mając na uwadze zmniejszenie stresu kierowców oraz zwiększenie bezpieczeństwa, zarówno ich samych, ładunku, jak i innych uczestników ruchu drogowego, Renault Trucks wyposażyło swoją gamę w nowe funkcje bezpieczeństwa.

Uchwyty i pozycja lusterek zewnętrznych zostały dostosowane tak, aby poprawić widoczność, co z kolei ułatwi manewrowanie w wąskich ulicach. Radary i kamery zamontowane dookoła pojazdu dostarczą informacji w czasie rzeczywistym i w razie potrzeby ostrzegą kierowcę o zagrożeniu, przyczyniając się tym samym do bezpiecznej i komfortowej jazdy.

Dodatkowo wprowadzono nowe funkcjonalności, które znacząco zwiększą bezpieczeństwo na drodze, tj. automatyczna kontrola ciśnienia w oponach, ostrzeżenie przed niezamierzoną zmianą pasa ruchu, asystent utrzymania pasa ruchu oraz alarmy o przekroczeniu prędkości. Na koniec, dla poprawy widoczności i bezpieczeństwa jazdy, ciężarówki zostały wyposażone w nowe lusterka zewnętrzne.

Informacje o Renault Trucks

Francuski producent ciężarówek Renault Trucks dostarcza rozwiązania w zakresie transportu od 1894 roku. W ofercie spółki znajdują się, między innymi, elektryczne rowery towarowe, lekkie pojazdy użytkowe oraz pojazdy ciężarowe. Renault Trucks oferuje pojazdy cechujące się wysoką wydajnością paliwową, a także posiada gamę w pełni elektrycznych ciężarówek, których okres użytkowania jest dłuższy niż standardowy dzięki zastosowaniu gospodarki obiegowej.

Renault Trucks należy do Grupy Volvo, która jest jednym ze światowych liderów w produkcji ciężarówek, autobusów, maszyn budowlanych oraz silników przemysłowych i okrętowych. Grupa oferuje również kompleksowe usługi finansowe oraz serwisowe.

Najważniejsze liczby:

9 450 pracowników na całym świecie 4 zakłady produkcyjne we Francji

1 400 punktów sprzedaży oraz serwisowych na świecie 59 000 pojazdów sprzedanych w 2022 roku